Jadłospis


25.03.2024 r – 29.03.2024 r

Śniadanie I

Śniadanie II

Obiad

PONIEDZIAŁEK 25.03.2024

Zupa mleczna z ryżem(1,7), pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), schab tradycyjny, pomidor, rzodkiewkaTalerz kolorowych owoców(banany, melon, kiwi, pomarańcza, gruszka), herbataZupa Neapolitańska z kurczakiem, śmietaną kremową oraz ziemniakami(1,7,9), makaron muszelka mała ze szpinakiem(1,7,12), kompot

WTOREK 26.03.2024

Herbata z cytryną, pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), szynka tradycyjna, papryka, szczypiorChałka z dżemem(1,7), herbata miętowaZupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz śmietaną kremową(1,7,9,12), pyzy z mięsem(1,3,7), kapusta pekińska z kukurydzą oraz majonezem(7,9), kompot

ŚRODA 27.03.2024

Kawa z mlekiem(1,7), pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), parówka ze schabu z ketchupem, herbataJabłka pieczone z cukrem i cynamonem, chrupki kukurydziane(1)Zupa barszcz ukraiński z kurczakiem oraz śmietaną(1,6,7,12), koreczki rybne z mintaja(1,3,4), ziemniaki z koperkiem, mizeria(7,9), kompot

CZWARTEK 28.03.2024

Kakao(1,7), pieczywo pszenne, razowe z masłem(1,7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3,12), ogórek zielony, wodaMix sałat z serem fetą oraz pomidorkami koktajlowymi oraz sosem(7,9,12), bagietka(1)Zupa pomidorowa z kurczakiem oraz śmietaną kremową(1,7,9), pulpeciki z karkówki(1,3,7), kasza jęczmienna(1), marchewka na ciepło z masełkiem(7), kompot

PIĄTEK 29.03.2024

Herbata z cytryną, pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), pasta z makreli oraz twarogu(4,7)Tost z serem żółtym oraz szynką konserwową(1,7), ketchup, pomarańczaZupa ziemniaczana z boczkiem(1,9,12), ryż z truskawkami(1,7,9), marchew do gryzienia, kompot

Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  • 1 – Zboża zawierające gluten;
  • 2 – Skorupiaki i produkty pochodne;
  • 3 – Jaja i produkty pochodne;
  • 4 – Ryby i produkty pochodne;
  • 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);
  • 6 – Soja i produkty pochodne;
  • 7 – Mleko i produkty pochodne;
  • 8 – Orzechy;
  • 9 – Seler i produkty pochodne;
  • 10 – Gorczyca i produkty pochodne;
  • 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  • 12 – Dwutlenek siarki;
  • 13 – Łubin;
  • 14 – Mięczaki.
Skip to content