25.03.2024 r – 29.03.2024 r
Śniadanie I
Śniadanie II
Obiad
PONIEDZIAŁEK 25.03.2024
Zupa mleczna z ryżem(1,7), pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), schab tradycyjny, pomidor, rzodkiewka | Talerz kolorowych owoców(banany, melon, kiwi, pomarańcza, gruszka), herbata | Zupa Neapolitańska z kurczakiem, śmietaną kremową oraz ziemniakami(1,7,9), makaron muszelka mała ze szpinakiem(1,7,12), kompot |
WTOREK 26.03.2024
Herbata z cytryną, pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), szynka tradycyjna, papryka, szczypior | Chałka z dżemem(1,7), herbata miętowa | Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz śmietaną kremową(1,7,9,12), pyzy z mięsem(1,3,7), kapusta pekińska z kukurydzą oraz majonezem(7,9), kompot |
ŚRODA 27.03.2024
Kawa z mlekiem(1,7), pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), parówka ze schabu z ketchupem, herbata | Jabłka pieczone z cukrem i cynamonem, chrupki kukurydziane(1) | Zupa barszcz ukraiński z kurczakiem oraz śmietaną(1,6,7,12), koreczki rybne z mintaja(1,3,4), ziemniaki z koperkiem, mizeria(7,9), kompot |
CZWARTEK 28.03.2024
Kakao(1,7), pieczywo pszenne, razowe z masłem(1,7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem(3,12), ogórek zielony, woda | Mix sałat z serem fetą oraz pomidorkami koktajlowymi oraz sosem(7,9,12), bagietka(1) | Zupa pomidorowa z kurczakiem oraz śmietaną kremową(1,7,9), pulpeciki z karkówki(1,3,7), kasza jęczmienna(1), marchewka na ciepło z masełkiem(7), kompot |
PIĄTEK 29.03.2024
Herbata z cytryną, pieczywo pszenne, ziarniste z masłem(1,7), pasta z makreli oraz twarogu(4,7) | Tost z serem żółtym oraz szynką konserwową(1,7), ketchup, pomarańcza | Zupa ziemniaczana z boczkiem(1,9,12), ryż z truskawkami(1,7,9), marchew do gryzienia, kompot |
Zakładamy możliwość zmian w trakcie realizacji
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- 1 – Zboża zawierające gluten;
- 2 – Skorupiaki i produkty pochodne;
- 3 – Jaja i produkty pochodne;
- 4 – Ryby i produkty pochodne;
- 5 – Orzeszki ziemne (arachidowe);
- 6 – Soja i produkty pochodne;
- 7 – Mleko i produkty pochodne;
- 8 – Orzechy;
- 9 – Seler i produkty pochodne;
- 10 – Gorczyca i produkty pochodne;
- 11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne;
- 12 – Dwutlenek siarki;
- 13 – Łubin;
- 14 – Mięczaki.